OMÜ Kurupelit Kampüsü Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Atakum / Samsun

Mikrobiyoloji Birimi

Anasayfa » Mikrobiyoloji Birimi

Mikrobiyoloji Laboratuvarımız numune hazırlık, ekim, inkübasyon ve temizlik alanı olacak şekilde tek akış yönü prensibine uygun olarak oluşturulmuş ve çalışmalarını TS EN ISO/IEC 17025 şartlarına göre yürütmektedir. Gıda tanımına giren tüm ürünlerin üretimi, işlenmesi, saklanması ve tüketiciye kadar geçen aşamalarındaki numunelerin mikrobiyolojik analizlerini gerçekleştirmektedir. Bunun yanında talebe bağlı olarak farklı numunelerde mikrobiyolojik analizlerin yapılabilirliği hakkında laboratuvarlarımız danışmanlık hizmeti vermektedir.  

Yapılan başlıca analizler:

  • Antimikrobiyal aktivite   
  • Minimum İnhibisyon Konsantrasyonu   
  • Mikroorganizma sayımı   
  • Klasik yöntemle yapılan mikrobiyal analizler   
  • Aerobik Mezofilik Bakteri Sayımı   
  • Aerobik Psikrofilik Bakteri Sayımı   
  • Aerobik Termofilik Bakteri Sayımı   
  • Toplam Maya ve Küf Sayımı   
  • Toplam Enterobacteriacea Sayımı  
  • Koliform Bakteri Sayımı   
  • Esherichia coli Sayımı   
  • Gıdalarda Escherichia coli Sayımı*  – TS ISO 16649-2:2012 TÜRKAK akreditasyonu kapsamındadır
  • Gıdalarda Enterobacteriaceae Sayımı*  – TS ISO 21528-2  TÜRKAK akreditasyonu kapsamındadır
Bilgi ve proforma talepleriniz için bizi arayabilirsiniz: