OMÜ Kurupelit Kampüsü Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Atakum / Samsun

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı

KİTAM personelimiz Öğr. Gör. Dr. Gülen YEŞİLÖREN AKAL’ın yürütücülüğündeki “MyTrustyLAB – Fen ve Mühendislik Bilimleri Alanında Lisansüstü Eğitimi Gören Öğrencilerin Güvenilir Ölçüm Bilgilerinin ve Temel Laboratuvar Becerilerinin Geliştirilmesi” projesi TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. 

Akademisyenlerimizi tebrik eder, verimli bir proje uygulama süreci dileriz.

Bu etkinliğin temel amacı Ülkemizde bilimsel üretimin önemli bir sac ayağı olan lisansüstü öğrencilerinin güvenilir ölçüm bilgilerinin ve temel laboratuvar becerilerinin geliştirilmesi ve bu alanda yetkinliklerinin arttırılmasıdır. 

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı katılımcıların yurt içinde öğrenim gören öğrenciler veya araştırmacılardan oluştuğu, alanlarında yaygın kullanılan tekniklerin kapsamlı ve gerçekçi biçimde öğretimini amaçlayan, farklı üniversitelerden akademisyenlerin eğitim verdiği kurs ve seminer gibi bilimsel faaliyetleri kapsamaktadır. Bu etkinlik, lisansüstü öğrencilerin güvenilir ölçüm alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirecek teorik eğitimleri ve uygulamalı kursları kapsamaktadır. Projenin amacına uygun olarak, lisansüstü öğrencilere 32 saat teorik, 13 saat uygulamalı olacak şekilde 45 saatlik bir eğitim verilmesi hedeflenmektedir.6 gün olarak planlanan etkinlik hibrit yürütülecektir. Eğitimin ilk 4 günü teorik dersler çevrimiçi yürütülecek 5. ve 6. günü uygulamalı eğitim yüz yüze verilecektir. Uygulama alanı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi içinde bulunan ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş olan laboratuvarlar ve güvenilir ölçüm kapasitesi belirlenmiş cihazlar kullanılacaktır. 

Başvuru Şartları:

  • Türkiye’deki üniversitelerde lisansüstü öğrencisi olmak,
  • Fen ve Mühendislik alanlarında tezli lisansüstü eğitimine devam ediyor olmak ve henüz tez çalışmalarına başlamamış olmak 
  • Daha önce benzeri bir eğitim almış adaylar katılımcı olamayacaklardır. Katılımcıların daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitime katılmamış olması öncelik sebebi olacaktır. 
  • 2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olması şartı aranacaktır.
  • Katılımcıların farklı okul/kurum ve şehirlerden seçilmelerine özen gösterilecektir.
  • Katılımcıların, başvuru formunu doldurmadan önce TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Katılımcıların etkinlik sürecine aksatmadan katılacağını ve etkinlikte eğitmenler tarafından verilen görevleri yerine getireceğini taahhüt etmesi gerekmektedir.
  • Bu kriterlere göre katılımcı seçiminde iki aday arasında eşitlik olması halinde başvuru formunu daha önce ve eksiksiz dolduranlar tercih edilecektir.

NOT:  Etkinlik katılımcı sayısı, uygulama bölümünün etkinliği açısından 16 öğrenci ile sınırlandırılmıştır. Katılımcıların en az %50’si Samsun ili dışındaki üniversitelerden olacak şekilde seçim yapılacaktır. Başvurusu kabul edilen araştırmacılara koordinatör tarafından “Kabul Mektubu” e-posta yolu ile gönderilecektir. Eğitim seminerlerine ilişkin notlar ve katılım sertifikası program esnasında ve sonunda katılımcılara sunulacaktır.

Proje web sayfası:https://mytrustylab.wordpress.com
Başvuru için:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScw5j_x1sp9bLkcG4yv-CQDbtmhI7zfKMelgEz7IrinT6I7pw/viewform

Bilgi ve proforma talepleriniz için bizi arayabilirsiniz: