KİTAM BİYOTEKNOLOJİ BİRİMİNDE DİGİTAL PCR EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

07.11.23 Salı günü KİTAM Biyoteknoloji birimi ve Arılab Samsun firması işbirliği ile Qiagen Türkiye yetkilileri tarafından ücretsiz Digital PCR eğitimi verildi ve demo çalışması yapıldı.   Eğitim sırasında digital PCR teknolojisi tanıtıldı, laboratuvar uygulamaları ve verilerin değerlendirilmesi ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Referanslara veya standartlara gerek duyulmadan ilk numunede bulunan hedefin mutlak DNA konsantrasyonunun doğrudan belirlenmesine olanak sağlayan digital PCR’ ın, Klasik PCR ve Real Time PCR ile kıyaslamaları yapıldı. Eğitime Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Fen Fakültesi, Sağlık bilimleri fakültesi ve Adli bilimler lisansüstü programı öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, bu yeni teknolojinin projelerde kullanımı ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.