OMÜ Kurupelit Kampüsü Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Atakum / Samsun

Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM)

30.04.2020
Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM)

MARKA: NT-MTD, MODEL: SOLVER NEXT

TEMEL PRENSİPLER

NT-MDT SOLVER NEXT Atomik Kuvvet Mikroskobu, malzeme yüzeylerinin üç boyutlu topografik görüntülerini yüzeyi ince bir uç ile tarama yaparak elde etmektedir. Her çeşit katı malzeme için (seramik, metal, polimer, yarı iletken, biyomalzeme) çeşitli yüzey özelliklerini (sürtünme, yüzey morfoloji ve pürüzlülüğü, tribolojik özellikler, atomik seviyede yüzey kuvvetleri vb.) ve düşük boyutlu nano yapıların ve nano malzemelerin fizikokimyasal yüzey özelliklerinin elde edilmesinde kullanılır. AFM katı hal fiziği, yarıiletken teknolojisi, moleküler mühendisliği, polimer fiziği ve kimyası, yüzey kimyası, moleküler biyoloji, hücre biyolojisi ve tıp gibi doğal bilimler gibi birçok alanda uygulanabilir.

CİHAZIN ÖZELLİKLERİ

KULLANIM ALANLARI

Bugüne kadar Diş Hekimliği Fakültesi, Metolurji ve Malzeme Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Deniz Bilimleri Ve Teknoloji Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Bölümlerine  ve Alpha İmalat Teknolojileri Ve Makine SAN.TİC.LTD.ŞTİ’ ne seramik, metal, polimer, yarı iletken, ince film, nano malzeme vb. yapılardaki numunelerle AFM görüntü analizi, yüzey morfolojisi ve pürüzlülüğü analiz hizmeti verilmiştir. Tıp fakültesi, kimya ve fizik bölümlerinde de geniş kullanım alanı olan bir cihazdır.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR
Bilgi ve proforma talepleriniz için bizi arayabilirsiniz: