OMÜ Kurupelit Kampüsü Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Atakum / Samsun

Ultrasantrifüj

06.04.2020
Ultrasantrifüj

MARKA : BECKMAN COULTURE, MODEL : OPTİMA L 100 XP

TEMEL PRENSİPLER

Santrifüj; ağırlıkları önemli derecede farklı olan maddelerin yer çekimine bağlı olarak ayırımını hızlandıran bir araçtır. Santrifüj işleminde tüpte bulunan partiküller yoğunlukları ve büyüklüklerine göre farklı hızlarda çökerek ayrılırlar.

CİHAZIN ÖZELLİKLERİ

Maksimum hız: 100.000 rpm
Maksimum g-kuvveti: 802.400 xg (Tip 100 Ti rotor)
Hız kontrolü: Ayarlanan hız +/-10 rpm
Örnek dengesizliği toleransı: +/- 5 mL
Soğutma: Hava
Sıcaklık ayarı: 0 – 40 ℃
Sıcaklık kontrolü: Ayarlanan sıcaklık +/- 0.5 ℃
Nem-arıtma vakum sistemi: Evet
Uzaktan kontrol: Mümkün
Mevcut rotor tipleri : VTi 65.1, 100 Ti, SW 55 Ti

Ultrasantrifüj işlemi sırasında rotora uygun tüp kullanılması cihazın korunması açısından önemlidir. Cihaz yazılımında bulunan menüler yardımıyla, seçilen rotora, örnek miktarı ve örnek içeriğine göre tüp seçilmeli, ultra-santrifüj öncesi ön işlemler ve ultra santrifüj işlemi  seçilen tüpün özellikleri dikkate alınarak yapılmalıdır. Bu nedenle Ultra Santrifüj kullanım hizmeti talebinde bulunan müşteri görevli personel ile iletişime geçmelidir.

Seçilen tüpe eklenebilecek maksimum örnek miktarı, uygulanabilecek maksimum devir, numunenin ultra-santrifüj için hazırlığı gibi işlemler dikkate alınarak işlem yapılmalıdır.

KULLANIM ALANLARI

Araştırma laboratuvarlarında: Doku homojenatından hücre ve/veya hücre organellerinin izolasyonu amacıyla kullanılabilir. Karışım içindeki protein, nükleik asit gibi makromoleküllerin ve plazmit DNA, mitokondriyel DNA veya kromozomal DNA gibi çok küçük boyutlu moleküllerin izolasyonunda kullanılabilir.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR

 

 

Bilgi ve proforma talepleriniz için bizi arayabilirsiniz: